{City Scraps} Bijuterii urbane.

{City Scraps}

Hotel “Cismigiu” ?!

September 6th, 2006

Nicolae Nacu Pissiota (1860-1940), macedo-roman, era inginer diplomat de la Scoala de Drumuri si Poduri de la Paris. Nascut la Hrupiste, pe teritoriul de azi al Greciei, atunci parte din Imperiul Otoman, a ales sa vina in Romania dupa terminarea studiilor, unde a fost naturalizat de regele Carol I, si unde si-a desfasurat intreaga activitate profesionala.
Ideea hotelului i-a venit de la Paris unde a petrecut anii studentiei. A conceput el insusi structura metalica de rezistenta a cladirii, avangardista pentru 1912.
Arhitectul cladirii a fost Arghir Culina, varul sau, care printre multe alte constructii a conceput mai tirziu si hotelul Ambasador!
Hotelul s-a numit “Palace Hotel” si a devenit Hotel Cismigiu numai dupa nationalizare. La fel si beraria Gambrinus a fost creata dupa disparitia inginerului Pissiota in 1940.”

De foarte mult timp sta in picioare aparent fara nici o problema. Nu prea pot spune ca sta acolo ca o carie pe langa o dantura perfecta pentru ca si cladirile din jur urla dupa o renovare. Din nefericire, in momentul de fata este abandonat, probabil ca multi au si uitat ca este acolo, iar pentru cei mici reprezinta nimic altceva decat o cladire oarecare, putrezita.

Dar nu pentru mult timp. Compania Hercesa va transforma acest hotel intr-un hotel de lux care isi va pastra numele de Hotel Cismigiu. Foarte bine, va deveni in curand material bun pentru nowandthen... Pana atunci, maestre…POZE !

cismigiu1

cismigiu2

cismigiu3

cismigiu4

cismigiu5

3 Responses to “Hotel “Cismigiu” ?!”

  1. comment number 1 by: andreea gainaru

    foarte interesante pozele, insa as vrea totusi sa aflu mai multe despre acest hotel si despre moarte acelei fete

  2. comment number 2 by: lascivuh

    foarte dragut.de cate ori am cautat o modalitate sa intru sa fac poze…

  3. comment number 3 by: marius

    eu am intrat acolo si pot sa va zic ca a fost o experienta placuta, mai ales aerul foarte greu pe care il inspiram …. as mai dori sa il vizitez si sunt convins ca nu o sa regret nimic

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

WebsiteBased on Wordpress | Scrapped by Nero | Top of the page